Verkeersmaatregelen tijdens Spaarnestadconcert

door admin

Om 20.00 uur op zaterdag 1 juli zullen de eerste noten van het inmiddels traditionele Spaarnestadconcert klinken over het water op de Bakenessergracht ter hoogte van het gebouw Zegelwaarden, op de hoek van de Wijde Appelaarsteeg. Het concert is gratis, behalve voor eigenaren van circa 50 boten die hier een ligplaats tijdens het concert kunnen reserveren.

VERKEERSMAATREGELEN

Op zaterdag 1 juli wordt om 07.00 uur begonnen met de bouw van het overdekte podium op de Bakenessergracht – even nummers – tussen de Begijnebrug en het Spaarne. Dat gedeelte van de gracht is de hele dag geheel afgesloten voor alle verkeer. Aan de kant van de even nummers is vanaf 18.00 uur geen verkeer meer mogelijk. Ook is het de gehele dag niet toegestaan om te parkeren op beide delen van de gracht tussen Begijnebrug en Wildemansbrug. Het gedeelte van de gracht tussen de St. Jansbrug en de Begijnebrug is aan beide kanten wél toegankelijk voor verkeer én parkeren.

Scheepvaartverkeer op de gracht is vanaf 17.00 niet meer toegestaan. Alleen boten met een gereserveerd ticket mogen vanaf dat moment aanmeren bij het podium.

PROGRAMMA SPAARNESTADCONCERT

20.00 uur 

The Flowertown Jazzband – Haarlems langst bestaande oude stijl Jazzorkest maken van het binnenvaren een feestje. De Flowertown Jazzband, die in de New Orleans traditie speelt, is opgericht in de jaren 50 van de vorige eeuw .In de Jaren 80 kreeg de huidige samenstelling gestalte.

20:30 uur

Het Spaarnestad Concert met het Kennemer Jeugd Orkest – Het Kennemer Jeugd Orkest is in 1995 ontstaan door een samengaan van het Haarlems Jeugd Orkest en het Bloemendaals Jeugd Orkest en vierde in 2015 haar 20-jarig jubileum. Het KJO is een symfonieorkest. In het orkest spelen jonge mensen van 14 tot 21 jaar.

Het KJO ontvangt weer verschillende gasten waaronder;
– Hart voor Talent, Tom ten Broecke. Tom is 14 jaar oud, zit in de derde klas van de Havo en is enthousiast pianist sinds zijn 8e. Zijn liefde voor klassieke muziek zat er al vroeg in, met name Chopin, maar inmiddels is de lijst met favoriete componisten snel groeiende.
– Operazangeres Donij van Doorn. De Nederlandse sopraan Donij van Doorn studeerde in 2009 met onderscheiding af aan het Conservatorium van Maastricht, waar zij studeerde bij Mya Besselink. Momenteel is Donij van Doorn sopraan bij André Rieu.
– De grote mee-zing finale met Astrid Nijgh. Het land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen… tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, allemaal met tekst van Lennaert Nijgh. Astrid Nijgh was getrouwd met Lennaert Nijgh. Ook na hun echtscheiding werkten ze veel samen.
– Gastoptreden van de winnaar van de talentenjacht ‘Heel Haarlem zingt Nijgh’.