Expositie verduurzaming monumenten in ABC

door admin

Van 8 tot en met 14 mei 2023 is de Week van Duurzame Monumenten in Haarlem. Daarvoor wordt door de gemeente Haarlem, samen met andere organisaties, in het ABC Architectuurmuseum (Groot Heiligland 47) een speciale expositie ingericht die eigenaren van monumenten op weg helpt bij het verduurzamen van hun pand.

Eigenaren van monumenten en andere oude panden in de binnenstad zijn van harte uitgenodigd om de bijeenkomsten bij te wonen en de expositie over het isoleren van monumentale woonhuizen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed te bekijken. Speciaal voor deze gelegenheid houden de experts van het Monumentenloket van dinsdag 9 mei t/m zaterdag 13 mei spreekuur in het ABC (op afspraak). Het Monumentenloket is het informatiepunt van de gemeente Haarlem voor het verduurzamen van monumenten en is doorgaans op afspraak te bezoeken in de Bakenesserkerk via hetzelfde email-afspraakadres. Gedurende de Week van Duurzame Monumenten is het loket tijdelijk in het ABC te vinden.

Programma van de Week van Duurzame Monumenten

Maandag 8 mei van 17.00 tot 19.30 uur:  Mini-cursus monumenten verduurzamen en kennismakingsborrel.
Voor wie: Haarlemse energiecoaches. Aanmelden.

Woensdag 10 mei van 19.30 tot 22.00 uur: Informatiebijeenkomst met rondetafelsessies over glasisolatie, isolerende verf, zonnepanelen, subsidies en leningen (inloop vanaf 19.00 uur). Voor wie: monumenteneigenaren. Aanmelden.

Donderdag 11 mei van 19.30 tot 22.00 uur: Expertmeeting Duurzaam erfgoedbeleid Gemeente Haarlem (inloop vanaf 19.00 uur). Voor wie: professionals in erfgoed, duurzaamheid, restauratie, architectuur etc. Aanmelden.

Dagelijks van 9 t/m13 mei: Spreekuur Monumentenloket (op afspraak)
Tijden: 12.00 tot 14.00 uur. Voor wie: monumenteneigenaren met verduurzamingswensen. Aanmelden.