Jazz & More kan toch los van 17-20 augustus

door admin

Het heeft heel wat voeten in het plaveisel van de Grote Markt gehad, maar ‘Haarlem Jazz & More’ kan toch doorgaan. Het getrouwtrek met de gemeente over de vergunning voor het vierdaagse evenement is eindelijk afgerond. Dus… op donderdag 17 augustus, vrijdag 18 augustus en zaterdag 19 augustus gaat het helemaal los op drie podia in de binnenstad: de Grote Markt, het Klokhuisplein en de Oude Groenmarkt. Telkens van 18.00 uur tot 01.00 uur. En zondag 20 augustus is er een afsluitende Jazz-dienst in de Grote Kerk.

Volgens Haarlems Dagblad was het eind vorige maand nog onzeker of het muziekfestival in de binnenstad door kon gaan. Aan de aanvraag voor het evenement schortte toen veel, aldus de woordvoerster van de Haarlemse burgemeester Jos Wienen. Onder meer op het gebied van crowdmanagement – het in goede banen leiden van de bezoekers – was het ingediende plan ondermaats volgens de gemeente Haarlem. Er worden dagelijks ongeveer 14.000 bezoekers op het festival verwacht.

Was het aanvankelijk vooral een jazz-festival, tegenwoordig kent Jazz & More veel meer muzikale smaken. De jazz is geconcentreerd rond een van de kleinste podia op de Oude Groenmarkt. Op het hoofdpodium en op het Klokhuisplein treden vooral popartiesten en DJ’s op als Jonna Fraser, New Cool Collective, BrainPower, Rob Dekay, Soulsisters, Sjaak X NieuwBloed, Team TNT, Vunzige Deuntjes Soundsystem, Julie Huard en vele anderen. Kijk voor het volledige programma op https://www.haarlemjazzandmore.nl/programma/

Grote foto: Jazz & More – Franklin van der Erf