Kleintje pils voor Grachtenlopers

door admin

Het was gelukkig niet zo heet als een paar dagen eerder, vóór de wolkbreuk. Maar evengoed was het behoorlijk zweetdruppeltjes-weer tijdens de Midzomer Zorgspecialist Grachtenloop vrijdagavond 23 juni. Enkele honderden hardlopertjes startten om 18.15 uur bij de Koepel voor hun HeroKidsRun van 1 km langs het Spaarne. Om 19 uur gingen de lopers van de SportSupport 5km van start. En om 20.15 uur was het de beurt aan de kanjers voor de Run2Day 10km. Aan de Grachtenloop deden net als vorig jaar ongeveer 3.300 hardlopers mee.

De route liep traditiegetrouw door de oude binnenstad, en ook voor een groot deel door de Bakenes. Op de Begijnebrug werden de atleten muzikaal aangemoedigd door zingende familieleden met spandoeken en de ‘Schuimkragen’. Voor het eerst liepen de 10 km-lopers dit jaar over beide kades van de Bakenessergracht Overal langs de route werden de lopers flink toegejuicht met name vanaf de terrassen bij de Grote Kerk, langs het Spaarne en in de Vijfhoek. Frank Vonk van ’t Wapen van Bakenes stond in de Korte Begijnestraat met een groot dienblad met pilsjes voor de dorstige lopers. En zijn klanten barstten in gejuich uit als een sportman of -vrouw een pilsje aanpakte.

Elk jaar gaat de netto-opbrengst van de Zorgspecialist Grachtenloop naar een goed doel. Dit jaar is dat Inloophuis Kennemerland, waar mensen met kanker en hun naasten terecht kunnen. Deze inloophuizen in Haarlem-Schalkwijk en Santpoort-Noord draaien volledig op schenkingen, legaten en sponsorinkomsten. Elke bijdrage is dus welkom.