Koningsdag in de buurt

door admin

Haarlem kleurt donderdag 27 april knal-oranje als Koningsdag losbarst. In de Bakenes blijft het relatief rustig, maar vlakbij, in de Bavo op de Grote Markt, staat een interessant muzikaal onderdeel van de festiviteiten op het programma. De kerk gaat om 9.30 uur open. Om 9.45 uur begint de grote Zing-in. Met onder andere: een concert door Haarlems Symfonisch Blaasorkest o.l.v. Misha Sporck van 09.45 tot 10.15 uur. Daarna om 10.25 uur een openingswoord door burgemeester Jos Wienen en een optreden door Theaterkoor Blue Moon o.l.v. Harry Habets. Tussen de bedrijven door kunnen de bezoekers van de Bavo lekker massaal meezingen onder begeleiding van het beroemde Müllerorgel bespeeld door Anton Pauw. Het programma eindigt om circa 11.30 uur.

Ietsje verderop, maar zeer de moeite waard, is de K-day op het Kenuapark, aan het einde van de Parklaan. Een van de beste en gezelligste vrijmarkten van Nederland volgens nu.nl. Je hoeft je geen moment te vervelen op het grote gazon. Er zijn kinderactiviteiten, onder andere met Oud-Hollandse spelletjes. Er zijn foodtrucks, koffietentjes, allemaal tegen normale prijzen. En op het grote podium is heel veel leuke live muziek te horen. Zo is er onder andere een toernooi voor schoolbands en -acts van 11.00 uur tot 12.30 uur. Van 13.00 tot 14.00 uur spelen vier oude rockers van de Bak Band uit Haarlem vol energie en enthousiasme eigen Nederlandstalige liedjes: melancholieke walsjes, dampende jazz, dansbare reggae en Balkanstampers.

Van 14.30 tot 16.00 uur is het podium voor Uncle Sue, een zevenkoppige Haarlemse Funk en Soul Band met eigen verhaal en swingende blaassectie. Eigenwijs repertoire, uit eigen studio en net even wat minder voor de hand liggende juweeltjes. Van 16.30 – 18.00 uur staat Kendolff op de planken, Haarlemse rock band met een mix van eigen repertoire en tijdloze covers. Onlangs door 3voor12 (VPRO) omschreven als eigentijdse rock met een classic randje.

Er is ook op andere plaatsen in Haarlem veel te doen op Koningsdag: kijk op het complete programma voor meer info.

.