Nieuw in de buurt: House of Leo

door admin

De laatste jaren verdween de ene winkel na de andere uit de straten van de Bakenes. Maar daar is nu verandering in gekomen. Sinds afgelopen zaterdag zit op de hoek van het Begijnhof en het Donkere Begijnhof ‘House of Leo’. En dat is een fraaie en welkome nieuwkomer in de buurt.

Leo in de naam van de winkel/galerie staat voor Leonie Mooren, die zelf ook in de Bakenesserbuurt woont, maar sinds enige tijd vanuit het hoekpand werkt als styliste voor bedrijven en tijdschriften. Het pand was ooit de stal van expeditiebedrijf P.G. Fabel, voordat de oude mevrouw Fabel er een winkeltje in van alles en nog wat begon.

Na de sluiting heeft het pand jarenlang leeggestaan. Tot Leonie het ontdekte. Er was al heel lang niets aan het interieur veranderd en daar heeft ze dankbaar gebruik van gemaakt. Hier en daar is wat pleisterwerk afgebikt, waardoor het pand alleen maar fraaier werd door de ogen van de styliste. De vroegere water- en voerbakken in de stal liet ze hangen en zijn nu in gebruik als ruimte om haar creaties ten toon te stellen.

Want Leonie maakt arrangementen van oude snuisterijen, maar ook bij elkaar gezochte kleding voor vrouwen. Denk overigens niet dat je alleen dat leuke zelfgemaakte kandelaar van touw en metaal kan kopen. Want je mag alleen de compleet gestileerde creaties aanschaffen. De winkel is volgens Leonie geen rommel- of antiekuitstalling. Tijdens de inloopdag afgelopen zaterdag kwamen veel buurtbewoners even binnenkijken. De reacties waren unaniem! ‘Wat leuk’ en ‘wat een heerlijke aanwinst voor de wijk’.

’House of Leo’ lijkt op een bric-à-brac winkel op het Zuid-Franse platteland. Het is een prachtige snuffelplek geworden, die vooralsnog alleen op zaterdag tussen 13.00 en 17.00 geopend is. Maar als Leonie op een doordeweekse dag aan de tafel bij de ingang van de winkel haar stylings zit voor te bereiden, mag je gerust aankloppen. Als ze tijd heeft, laat ze je graag haar kunstwerken zien.