Nieuwe kunstruimte in Bakenesserstraat

door admin

ArtHub is de naam van een nieuwe Haarlemse kunstruimte. Haarlemse Ragna Hes combineert het aangename met het nuttige – en verhuurt de ruimte tevens als werkplek. Donderdag 1 februari gaat ArtHub aan de Bakenesserstraat 12 officieel open. “Kunst toegankelijk maken en mensen samenbrengen,” is het motto van Ragna.

Vooralsnog zijn er schilderijen, textiele werken en sculpturen te zien, maar Ragna Hes is van plan dat arsenaal verder uit te breiden. “Kunst die bij elkaar past en toch verschillend is qua stijl en techniek. Wat er voor deze eerste tentoonstelling te zien is past goed bij elkaar, vind ik. Qua prijzen varieert het ook, er zijn duurdere werken maar ook werken voor mensen met een wat krapper budget.”

“Ik werk al een aantal jaren samen met Paco Raphael. Ik pak voor hem de commerciële zaken op, relatiebeheer, het contact met de galeries, we sparren samen over wat verstandige keuzes zijn enzovoort. We hebben een paar jaar terug een pop-up galerie gehad in het Westerpark in Amsterdam. De droom die ik al een tijd had was en plek creëren waar ik mensen wil samenbrengen, kunst wat toegankelijker maken, jonge mensen voor kunst interesseren.

Om ArtHub te kunnen financieren heb ik er ook een prettige werkplek van gemaakt die ik verhuur. Dus maximaal vier mensen per dag kunnen hier komen werken. Het is een leuke plek voor bijvoorbeeld entrepreneurs, start-ups, mensen die willen studeren enzovoort. Ik heb al een aantal mensen die er enthousiast over zijn. Nee, het hoeft geen stilteruimte te worden. Op een kantoor zit je ook naast elkaar en wordt er soms gebeld.”

In het voorjaar doet ArtHub mee met Over De Brug En Terug, mede georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Bakenes, dat het beste van Rondje Bakenes en de Spaarne Kunstroute in zich verenigt en gepland staat voor zaterdag 6 en zondag 7 april. ArtHub vind je in de Bakenesserstraat 12 en is geopend op donderdag van 16.00 tot 19.00 uur, op vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Met dank aan Paul Lips – Spaarnestroom.nl