Ontwikkelaar wil Theater de Liefde verbouwen tot vijf woningen

door admin

De eigenaar van het gebouw van Theater de Liefde heeft bij de gemeente Haarlem een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de verbouwing van het kleine theater op het Begijnhof. Projectontwikkelaar, Ludwig Vastgoed uit Bloemendaal, ook bekend van grote vastgoedprojecten als de verbouwing van het voormalige gerechtsgebouw in de Jansstraat en de Brinkman Passage op de Grote Markt, wil het pand verbouwen tot vijf woningen.

Stichting Theater de Liefde dat pas twee jaar geleden, midden in de Corono-periode van start is gegaan, hoorde pas vandaag van de plannen van Ludwig Vastgoed door de publicatie van de aanvraag voor de omgevingsvergunning. De initiatiefnemers van het theater, Gerrie Hondius, Mylou Frencken, Simone Lensink en Annemarie Waterhout zijn volop bezig met het voorbereiden van het seizoen 2023/2024 dat 1 september a.s. van start gaat. De ontwikkelaar heeft hen niet op de hoogte gesteld van de plannen.

Volgens Simone Lensink, voorzitter van de Stichting, moet voor de verbouwing tot woningen onder andere het bestemmingsplan worden gewijzigd. Het gebouw heeft nu een maatschappelijke functie. Zij hoopt dat de gemeente Haarlem en de gemeenteraad hier niet zo maar akkoord mee zullen gaan.

Het bakstenen gebouw op Begijnhof 10, met de fraaie leilinden voor de deur, staat recht tegenover de Waalse Kerk en was van 1953 tot 2018 de kerk van de Baptistengemeente in Haarlem.

De initiatiefnemers van Theater de Liefde voor de entree van hun theater op het Begijnhof in de Bakenes. Van links naar rechts: Simone Lensink, Mylou Frencken, Gerrie Hondius en Annemarie Waterhout.
Foto: Zin Magazine