Ruim € 581.000 voor Swim to Fight Cancer 2023

door admin

Het kon niet mooier. Eindelijk, na drie jaar wachten wegens Corona en blauwalgen, sprongen zo’n 450 mensen vanaf 13.00 uur in het water van het Spaarne om 500m, 1, 2 of 4km te zwemmen om geld bijeen te brengen in de strijd tegen kanker. De route in de stralende zon was uitgezet langs en door de Bakenes, op het Spaarne tot aan de Nieuwe Gracht en vandaar de Bakenessergracht op om weer te eindigen bij de finish op het Spaarne halverwege de Gravestenen- en Melkbrug.

Rond 16.00 uur kon burgemeester Jos Wienen de recordopbrengst van deze editie van Swim to Fight Cancer 2023 onthullen ten behoeve van kankerbestrijding, onder andere voor het Haarlemse Spaarneziekenhuis: € ruim € 581.000.

Langs de route liepen of stonden honderden supporters voor de circa 450 zwemmers om hen aan te moedigen. Een mooi voorbeeld was de 53-jarige vrouw die haar been kwijtraakte door kanker. En ook een oudere man die een groot bedrag sponsorde, maar zelf wegens zijn gezondheid niet kon meezwemmen. Een aantal zwemmers was bereid om hem in een rubberboot naar de finish te slepen.