Zijn er problemen in jouw straat? Wat kan er beter, mooier of groener in de buurt?

door admin

De Stichting Vrienden van de Bakenes organiseert de komende weken een digitale schouw in al onze straten. Een variant op een eeuwenoud gebruik bij – onder andere – waterschappen om één keer in de zoveel tijd te kijken of alles nog goed functioneert. En wat er verbeterd kan worden, of vernieuwd.


De Bakenesser Schouw is ook zoiets, maar dan in een nieuw jasje. Geen deskundigen die door de wijk lopen. Maar wij – de bewoners van de Bakenes – zelf geven aan wat er mis is/of beter kan in onze straat, of onze buurt. Via de digitale schouw (enquête) hieronder.

Hoe staat het met parkeren? Zijn er verkeersproblemen, voor voetgangers, automobilisten, fietsers? Doet de verlichting het nog goed, de regenwaterafvoer, is de bestrating toe aan een opknapbeurt? Hoe kunnen we de buurt beter maken, slimmer…

Veiliger, of mooier en groener? Je kunt al je vragen, oplossingen en ideeën kwijt in de (anonieme) enquête. In het eerste deel van de vragen richten we ons op jouw straat. In het tweede gedeelte kan je je mening te geven over zaken die de hele Bakenesserbuurt aangaan.

Eind januari inventariseren we alle aan- en opmerkingen, vragen, oplossingen en ideeën in een rapport dat we aanbieden aan iedereen die er iets aan kan doen. Aan de gemeenteraad, Spaarnelanden en de wijkraad Centrum. Uiteraard hoor je daar later meer over.

VUL HIERONDER DE EINDEJAARS BAKENESSER SCHOUW IN

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Waar woon je?
Ben je in het algemeen tevreden over jouw straat? Of ben je er minder blij mee?
Wat vind je van het verkeer in jouw straat? Denk aan voetgangers, fietsers, brommers, motoren, (vracht)auto’s. Heb je ideeën voor verbeteringen?
Hoe zit het met parkeren in jouw straat, of de directe omgeving? Hoe zou het beter kunnen?
Wat is de staat van de infrastructuur in jouw straat? Denk aan verlichting, de bestrating, trottoirs, regenwaterafvoer? Of andere zaken? Wat kan er verbeteren?
Voel je je veilig in jouw straat? Overdag, of ’s avonds of ’s nachts? Zie je mogelijkheden om iets te doen aan die (on)veiligheid in jouw directe omgeving?
Is er genoeg groen in jouw straat? Zie je mogelijkheden voor meer bomen of andere groenvoorzieningen?
Heb je goed contact met je (naaste) buren? Zou je wel eens wat hulp willen hebben? Een praatje willen maken? Heb je suggesties om de sociale samenhang in jouw straat te verbeteren?
Wat vind je van jouw buurt, de Bakenes? Tevreden? Mooi? Leuk? Gezellig? Of ben je er minder blij mee?
Wat vind je van het verkeer in de Bakenes? Denk aan voetgangers, fietsers, brommers, motoren, (vracht)auto’s, openbaar vervoer. Zijn er pijnpunten? Gevaarlijke situaties? Heb je ideeën voor verbeteringen?
Hoe zit het met parkeren in de buurt? Hoe zou het beter kunnen?
Wat vind je van de infrastructuur in jouw straat? Denk aan verlichting, de bestrating, trottoirs, regenwaterafvoer? Of andere zaken? Wat kan er verbeteren?
Voel je je veilig in de buurt? Overdag, of ’s avonds of ’s nachts? In sommige straten in de Bakenes? Zie je mogelijkheden om iets te doen aan die (on)veiligheid in jouw directe omgeving?
Is er genoeg groen in de buurt? Zie je mogelijkheden voor meer bomen of andere groenvoorzieningen?
Ervaar je weleens geluids- of lichtoverlast in de omgeving?
Heb je goed contact met je buurtgenoten? Zou je wel eens wat hulp kunnen gebruiken? Een praatje willen maken? Heb je suggesties om de sociale samenhang in de Bakenes te verbeteren? Een speeltuin misschien? Een buurtcentrum?
Wil je per mail de rapportage ontvangen van deze Bakenesser Schouw? Vul dan hieronder je e-mail adres in. Bedankt voor je medewerking!