Veranderingen bij de Stichting in 2023

Gezellige Nieuwjaarsborrel in de Bakenesserkerk

door admin

Zondag 9 januari vond de traditionele Nieuwjaarsborrel plaats in de Bakenesserkerk. Vele tientallen buurtbewoners konden tussen 16.00 en 19.00 uur terecht in de ‘bakermat’ van de Stichting Vrienden van de Bakenes. Er waren – zoals elk jaar – geurige glühwein en hapjes en andere drankjes om elkaar een mooi 2023 te wensen en (opnieuw) kennis te maken met nieuwe buren en oude bekenden.

In haar toespraak meldde voorzitter Carry Petri dat er in 2023 nogal wat veranderingen te verwachten zijn. Het bestuur slankt binnenkort drastisch af in dit nieuwe jaar. Zowel secretaris Janique Lock-Wienk als penningmeester Jeroen de Wilde moeten helaas afscheid nemen van het bestuur wegens hun drukke werkzaamheden. Zowel Janique (zij blijft lid van de activiteitencommissie) als Jeroen hebben heel veel werk verricht voor de Stichting. Waarvoor veel dank en hulde!

Carry deed daarom een oproep tot de aanwezigen om te overwegen toe te treden tot het bestuur. Je kan je aanmelden via het contactformulier op de pagina Contact. Gelukkig is er afgelopen najaar al één nieuw buurtbewoner bereid gevonden om bestuurslid te worden: Ton in ’t Veld.

Hij kreeg in zijn ‘maidenspeech’ de gelegenheid om iets te vertellen over de nieuwe website. Helaas kon hij nog niet melden dat deze update van de site ‘live’ was. Door een computercrash en problemen met de oude hosting provider is de lancering jammer genoeg vertraagd. Naar verwachting gaat de nieuwe site nu live in de derde week van januari. Ook de ledenadministratie gaat in 2023 op de schop. De handmatige administratie wordt zeer binnenkort geautomatiseerd. Daarom is het dringend gewenst om u opnieuw aan te melden als vriend van de Stichting. Het formulier hiervoor vindt u hier.

8 januari 2023

Archeologische vondsten in de vitrines van het Archeologisch Bureau van de Gemeente Haarlem in de Bakenesserkerk