Zaterdagmarkt 4 en 18 augustus verplaatst

door admin

Op 4 en 18 augustus wordt de zaterdagse weekmarkt verplaatst naar de Zijlstraat, Oude Groenmarkt, Krocht en de Kruisstraat. Komende zaterdag is de Grote Markt omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant in het kader van Haarlem Culinair 2023. Twee weken later bezet het festival Jazz & More het centrum van Haarlem.

Meervoudig Olympisch kampioen Yvonne van Gennip zal op donderdag 3 augustus Haarlem Culinair officieel openen. 35 Jaar na haar drie gouden medailles staat ze weer op de plek van de legendarische huldiging: de Grote Markt in Haarlem. Dit keer om de 11 chef-koks het startsein te geven voor 4 dagen koken om hun gasten culinair plezier te geven. Gasten kunnen vanaf 17.00 uur de verschillende restaurants bezoeken, de officiële opening is om 19.00 uur. Van vrijdag 4 tot en met zondag 5 augustus zijn de 11 restaurants geopend van 13.00 tot 23.00 uur.

Vrijdagmiddag gaan de restaurants weer de strijd aan voor De Smulpaap. Het restaurant dat de beste wijn-spijscombinatie aan de jury kan presenteren wint deze prestigieuze prijs. De bijpassende wijn moet afkomstig zijn vanuit het land van hoofdsponsor Duitsland. De jury bestaat dit jaar uit Peter Edwards van Restaurant Southern Cross, Alain Jacobs van Wines of Germany en Herman Opmeer vertegenwoordigt de organisatie Haarlem Leeft.

Onder de grote parasol ‘de Perfect Sky’ draait DJ John Castenmiller muziek tijdens het culinaire festijn.