Zomerborrel 2022: Wat was het geweldig…

door admin

Het was schitterend weer, zaterdag 11 juni j.l. op het Vrouwenpleintje. Er was van alles te drinken en te eten. Tot en met heerlijk schepijs uit de ijswagen van Tante Saar. Door de ene afgelasting na de andere ten tijde van de pandemie hadden heel veel bewoners van de Bakenes er na drie jaar veel zin in een ouderwetse Buurt Borrel. Het was lekker druk, en dankzij de vrolijke muziek zat de stemming er al snel in.

Twee hoogtepunten tijdens de Zomerborrel:
1. Voor het eerst werd de wedstrijd ‘Wie wordt de Bakenesser Buurt Bakker?‘ gehouden. Op de tafel op het feestterrein bij de Bakenesserkerk stonden maar liefst vijf prachtige, zelfgemaakte taarten te pronken. Petra van der Salm, de eigenaresse van Cakeworks Studio in de Korte Begijnestraat 31, was de zeer deskundige voorzitter van de jury. Petra was verrast over de kwaliteit van de inzendingen. Bij de rabarbertaart (eervolle vermelding) merkte Petra op: “Je proeft van alles in je mond, zoet en zuur”.

Winnares werd Annemarie Ebeling met haar chocoladetaart (zie de foto links). Petra: “Een choco-explosie met krokantje. Veel verschillende chocolade soorten. Lekker zoet. Mooie lagen.”

Eén ding staat vast: de wedstrijd Bakenesser Buurt Bakker is een blijvertje. Dus ga alvast nadenken welke taart van jou er op de feesttafel komt te staan tijdens de Zomerborrel 2023!

Voorzitter Carry Petri reikte de Bakenesser Bikkel uit aan Peter Holthuizen.

2. Wie werd de Bakenesser Bikkel? De gelukkige winnaar van deze prestigieuze wisseltrofee werd Peter Holthuizen, die jaren geleden de website van de Stichting Vrienden van de Bakenes bouwde en heel lang onderhield. Maar Peter kreeg het te druk met zijn professionele activiteiten als webontwerper en -bouwer en heeft het stokje overgedragen aan Ton in ’t Veld.

Niet onvermeld mag natuurlijk blijven dat de ‘feestcommissie’ en een heel team vrijwilligers weer een fantastische prestatie leverde met de feestelijke aankleding van het Vrouwepleintje (zie de foto hieronder). En de omwonenden die het feestgedruis monter ondergingen. Dank jullie allemaal!

Tot de zomer van 2023!

Met dank aan alle fantastische vrijwilligers van de Stichting Vrienden van de Bakenes

Bekijk de foto’s van de Zomerborrel 2022